Jdi na obsah Jdi na menu
 


Věž...věř! 2016

Tak tu mám poslední den v roce a pravidelná rekapitulace celého cyklu. Přečetl jsem si, co jsem psal loni přesně v tuhle dobu a uvědomuji si, jak ohromný smysl měl každý (k)rok, který jsem žil…

 

Na letošní rok 2016 jsem si vykládal karty, které souvisely s vnitřními osobnostmi mého bytí. Číslo 16 je číslem VĚŽE v tarotových kartách: „Tvá duše odmítla vzdušné zámky (i když je třeba mysl chce). Je třeba tyto staré vzorce nahradit něčím novým. Vidíš, jak se celé město, do kterého jsi s nadějí vstoupil, bortí a ostatní padají ze svých babylonských věží. Tam kde se spojuje duch a hmota, odpadává koruna věže a Ty vidíš dovnitř. Vidíš na duchovní hledání jiných lidí, a zároveň i sebe sama, a vidíš, že některé věci byly uloženy pouze pod nánosy omítky a barev. Pravá duchovní podstata se objevuje po zásahu bleskem. Blesk je intuice, která rozmetala pevné a zavedené struktury, které již neslouží nejvyššímu dobru. Dvě osoby padají z vysoké věže. Jejich rozdělení (muž a žena, něžná a tvrdý, ...) způsobuje to, že padají každý zvlášť. Ač se to nezdá, je to karta renovace, oprav a uzdravování. Jen když rozbijeme omezenost vystavěných chrámů, pro bohy, tak můžeme spatřit nebe plné hvězd“ (násl. karta a násl.rok). A přesně tak. Letošní rok byl hlavně o tom si uvědomit jeden velmi důležitý duchovní zákon: „Jak nahoře, tak dole, jak uvnitř, tak venku…“ Takže jako v Nebi, tak i na Zemi. Život je odrazem nás samých a my se odrážíme v životě.

Na rok 2016 jsem dostal 2 diáře. Do jednoho jsem si psal, co mě čeká a do druhého to, co se mi stalo-formou deníku. Pokud to srovnám s výkladem, tak je to báječné, jak se to doplňuje, shoduje a vysvětluje: Už i jenom sny, jak dotvářejí významy karet!

Nejdůležitější afirmace, která mi letos probíhala v hlavě bylo: „Žehnej každému člověku a každé zkoušce a děkuj za ně.“ Letošní rok byl hodně o obrazech. Ať už těch, které jsem si nechal nakreslit na tělo (a nebylo jich zrovna málo), tak i o těch, které kreslí někdo jiný pro něco mnohem většího, či o obrazech, které jsem si o lidech vytvářel či o nich rušil. Hodně jsem psal – mám několik nových čarodějných a magických knih, navrhoval a nechal si šít, nakupoval a dotvářel si domácí pohodu a atmosféru některými úžasnými výrobky. Seznámil se s fajn lidmi a uvědomil si, jak hluboce se mohou ještě vnořit do srdce. Jen některé složky mé osobnosti odmítly společnou cestu. Také jsem viděl docela dost představení, muzikálů, divadel…a některá i od lidí :-) Někteří lidi jsou tak falešní, že by je ani Číňani nevyráběli. Pochodoval jsem dlouhou cestu, nejen na POCHODU SMRTI, smrti, která mě provázela celým rokem hned vedle Anděla strážného. Ale dostal jsem sedmimílové boty, tak se to dalo zvládnout. Vystoupl jsem i na Andělskou horu. Pozoroval znamení, která na mě mluvila ještě dříve, než se něco stalo a zpětně jsem si to uvědomil. Někdy ty vize nebyly příjemné, ale pomohly mi odpovědět na mé otázky. Letošní rok byl i plný svateb, na kterých jsem byl hostem. Objevil jsem kouzlo znakové komunikace, smyslové aktivizace a kouzlo pohanských slavností. A kouzlo starých a hlubokých vztahů a vazeb, rozpouštění a tančení na karmických kořenech a rozetnutí uzlů.

 

Nový rok, rok 2017, vítám s NADĚJÍ. Jelikož číslo 17 je Hvězda – „naděje na příznivou budoucnost. Je to první karta vyšších principů (další je Měsíc a Slunce) a osvícení. Poprvé se zde setkáváš bytostí, která Tvou pozornost obrací k nebi. Hvězdou se řídili námořníci, astrologové při předvídání budoucího i králové v Betlémě. Být součástí souhvězdí značí nesmrtelnost. Vyvolává snění a imaginaci. Neskrývá nedostatky, avšak vyzdvihuje klady.“ TĚŠÍM SE NA TO.

 

Děkuji všem lidem a situacím, které mi vstoupili letošní rok do života, pomohli rozbít věž a uvědomit si, jak jsme spojeni s Božstvím. Děkuji Lásce, která vše spojila i rozpojila. Rád bych se rozloučil pár myšlenkami, které jsem během roku sepsal:

 

„Letošní rok je jeden velký mejdan.“

„Pravda je tak vysoko, že lež na ní nedosáhne, a tak hluboko, že klam ji nenajde.“

„Lidé jsou andělé.“

„Žádný sen není dost velký a žádný snílek dost malý…“

„Síla a moc je v odvaze. A odvaha se ukáže v tom, jak dokážeme čelit strachu.“