Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Ďábelský“ rok 2015


Už je to pravidlem, či možná je to jen potřeba shrnout si opět předchozí rok a zamyslet se nad vstupem do toho dalšího: Letošní rok jsem neočekával s nadějí. Přece jen v tarotových kartách je 15 číslo ďábla. Ale bylo jej třeba pochopit. Víru, kterou hledající získal je podrobovaná zkoušce a je vábena na přitažlivé věci. Přitahuje i odpuzuje zároveň, stejně jako magie sama. Ale získal jsem velké poznání: „Ďáblova moc nad Tebou ztrácí sílu ve chvíli, kdy si uvědomíš sám sebe. Chvíle, kdy jednáš bez pochybností a beze strachu. V tu chvíli prohlédneš za závoj iluzí…které je třeba rozbít jako věž – tedy omezenost vystavěných chrámů. To pak můžeme spatřit nebe plné hvězd.“
A hvězda mi byla cílem pro letošní rok. Počátek ale byl na vernisáži, hned 1. ledna, kde jsem mohl vidět zrození nového termínu pro soucit, lásku, obětavost, laskavost, přijetí, vědění, porozumění… Měsíc byl zakončen zkouškami a zvládnutí studia. Pokračoval zatím mírně, avšak rychlým rozhodováním. Zvláště o nové práci, která je spíš činností a radostí. Děkuji za poznání nových lidí a důvěru. Velice si jí vážím.
Jo, výklad karet vždy v lednu mi odhalí kousky, ale pak si je skládám v celky. Letošní rok byl zvláště o svobodě, lásce, cestování, kultuře, zdraví… Děkuji za výlety, ať už soukromé či i pracovní. Vždy mě to obohatilo a naplnilo zážitky. Zvláště hned na jaře, kdy…“mi bylo krásně ve hvozdech a starých hradech a zámcích“. Kulturu jsem si užíval i muzikálově, koncerty, tanečně, ale i pracovně, společensky… Letos také poprvé jsem kulturu zažil pivní…v lázních pivních.
Ale i sport si našel své místo a správný čas. Ať už jde o pravidelné cvičení a životosprávu, tak i jízda na kole, koloběžce, túry, nově objevená místa v přírodě. Letošní cestování bylo i do zahraničí, kde mě nesmírně (Vesmírně) oslovil Řím. Bylo tam božsky, požehnaně. Požehnaně i za zdraví, které mám. Letos bylo kolem mě spoustu lidí, kteří měli či mají problémy s chůzí a nohama všeobecně. Zatím nemám na to odpověď proč, ale je to až zarážející. Je ale pak radost vidět každý krůček vpřed, každou snahu, každý centimetr posunu. Stejně tak byly znatelné pokroky v rodině-zvláště karmické, kdy jsme řešili zátěže lépe, než generace předchozí.
Každý můj krok byl o síle. Uvědomil jsem si, kolik síly se v lidské duši skrývá. Rád bych poděkoval za všechny příležitosti. Dostal jsem se (a zvlášť pracovně) na místa, kde bych měl ještě před rokem strach být, přednášet, besedovat, sdělovat, lektorovat…tento rok vše šlo volně, snadno, s radostí a vždy s ohromným posunem. Nebál jsem se ani si o něco říct či jít udělat to, co mě inspirovalo. Tvoření, zařizování, či jen být součástí velkého díla bylo parádní.
A rok zakončuje Hvězda. Opravdu jsem si vytáhl kartu s tímto názvem, a pak mi bylo jasno. Hvězda plní sny a září ještě dlouho po zhasnutí. Její světlo k nám na zem letí dlouhou dobu, a tak můžeme na nebi vidět minulost, která nás ještě ovlivňuje. Jo, romantika? Ne, každý z nás je hvězdou, dohromady z jistého úhlu tvoříme souhvězdí, ale každý má své nezastupitelné místo v tom velikém Vesmíru. A je mi ctí, že to mohu vidět a být toho součástí. Takže na zdraví, na svobodu, na lásku, na cesty…na přání a do roku 2016 bez vzdušných zámků a babylonských věží, bez věcí zanesených omítkou a nánosy barev, a hlavně i když přijdou blesky, bude to rok renovace, oprav a uzdravování a duchovního vhledu „za zeď“. V tarotech je totiž 16ka číslo Věže.