Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co nám přináší rok narození do našeho života

26. 5. 2011

Co nám přináší rok narození do našeho života

 

Každý z nás je ovlivněn duchem doby, ve které se narodil. Ta zanechává jisté stopy na naší psychice. V této kapitole bych se tedy ráda zmínila o charakteru, který nám vtiskuje náš rok narození.

Při popisu jednotlivých roků vycházím z astrologického a numerologického hodnocení. Z astrologických prvků jsou význačné především tranzity vnějších planet (Jupiter, Saturn, Uran, Neptun a Pluto). Z numerologického hlediska je signifikantní především poslední dvojčíslí. Jako příklad uvedu rok 1920, tzn., že významným číslem se zde stává především dvojka (zdůrazňuje dané desetiletí) a následně nula (zvýrazňuje daný rok) a samozřejmě součet a mezisoučet roku - 1920, l + 9 + + 2 + O = 12 *= 3, tj. 1920, 12/3. Stručný nástin hodnocení, ať už dne (v předchozí kapitole), či následných roků, bude muset v tomto případě stačit, neboť uvedení metodiky by jíž bylo nad rámec možností této knihy.

Lidé narazení u letech 192…

Tito lidé mají v sobě zakódovanou citlivost, vnímavost, přátelskost, úctu k tradičním hodnotám, smysl pro týmovou práci a snahu sdružovat se, neboť jsou neradi sami. Projevuje se u nich idealismus, bezstarostnost, podléhání náladám, citům a pocitům. V napjatém prostředí se necítí dobře. Mají své ideály, a proto se mnozí vydali na daleké cesty za lepším životem. Umějí se vyvarovat úskalí a v jádru jsou to přívětiví, laskaví, trpěliví diplomaté, vyhýbající se otevřeným střetům. Dokáží se nadchnout pro společnou věc a preferují vyrovnané, harmonické a bezpečné prostředí a vztahy. Na druhou stranu mají tito lidé obtíže přijmout za sebe odpovědnost, statečně nesou utrpení, ale nedokáží se proti němu vzepřít. Mohou být náladoví a snadno uvěří iluzím a utopiím. Projevovat se může neschopnost jednat samostatně, sklon k podřízenosti, ale i k bohémskému životu.

 

Rok 1920, 12/3

Jste velmi společenský, zvídavý, plný energie, činorodý, tvořivý, temperamentní a inteligentní, s posílenou vnímavostí a intuicí. Své vize jste schopen realizovat. Máte ambice k podnikání čí umělecké tvorbě. Život a lásku berete zlehka. Těžko se svěřujete. Pozor na nesoustředěnost, tvrdohlavost, umíněnost a nerealistická očekávání. Svůj neúspěch dáváte za vinu jiným.

 

Rok 1921, 13/4

Pokud jste se narodil v tomto roce, je posílena vaše dobrosrdečnost, přímost, upřímnost a pilnost. Chcete být vážený a uznávaný. Jste nedůvěřivý a spoléháte se především sám na sebe, i když rád spolupracujete s druhými lidmi. Pozor, abyste svou přímostí nezraňoval druhé, nebyl příliš tvrdohlavý, egoistický, nedůvěřivý a lhostejný vůči ostatním.

 

Rok 1922, 14/5

Charakterizuje vás velkorysost, obětavost, citlivost, spolehlivost a vizuální fantazie. Jste plný ideálů, do kterých se pouštíte s plným nasazením. Pozor si dejte na pesimismus, nejistotu, uzavřenost, nedostatek sebedůvěry, nestálost, neklid, pocity víny, sklon ke zmatku a duševnímu stresu. Projevit se může i tvrdohlavost, cynismus a impulzivní jednání.

 

Rok 1923, 15/6

Typická je pro vás dobromyslnost, galantnost, ochota pomocí, svědomitost, pilnost a upřímnost. Jste inteligentní a máte touhu po vědění. Umíte druhé inspirovat. Býváte příjemným společníkem a kamarádem. Rád se obklopujete vším příjemným a krásným. Pozor na přílišnou naivitu, důvěřivost a snahu omlouvat chyby druhých. Projevit se může zklamanost životem a sebedestruktivní sklony.

 

Rok 1924, 16/7

Je posílena vaše společenskost, Šarm, tvořivost, bystrost, fantazie a smyslnost. Toužíte po hlubším spojení se životem a jste úžasným pozorovatelem všeho dění kolem vás. Pozor na pocity méněcennosti, přílišnou nedůvěřivost vůči druhým, zatrpklost, způsobování zmatků a následné pocity osamělostí. Můžete ale projevovat i útočnost a bojechtivost. Je třeba naučit se důvěřovat sobě, svému srdcí a intuici.

 

Rok 1925, 17/8

Uvedený rok zvýrazňuje vaši přirozenou autoritu a zpravidla dokážete dotáhnout do konce to, co jste si předsevzal. Budíte důvěru a snadno si získáváte respekt. Oplýváte originálními myšlenkami. Fungujete-h pozitivně, projevujete vyrovnanost, trpělivost a přesnost. V opačném případě máte sklon k impulzivnímu jednání, vše řešíte rozumem a potlačujete city.

 

Rok 1 926, 18/9

Energie tohoto roku posiluje vaše osobní kouzlo a máte přirozenou schopnost vést druhé. Nechybí vám odvaha, a energičnost. Svými postojí mnohdy předbíháte dobu. Jste citlivý, schopný a váš život je plný událostí a vzrušení. Negativně může být vaše nitro plné zmatků a potlačených obav. Pozor na snahu ovládat druhé, vyžadování oddanosti, nedisciplinovanost či zbabělost.

 

Rok 1927, 19/10/1

Do vínku vám byla dána tvořivost, fantazie, intuice, vnímavost a velkorysost. Oplýváte přirozenou vnitřní silou, jež inspiruje ostatní. S druhými se snažíte žít vesmíru a šíříte kolem sebe pohodu, radost a humor. Pozor na přecitlivělost a z ní plynoucí nejistotu, výbušnost, obtížnost v soužití s ostatními, plaché chování a sklon být lidmi zneužíván, či naopak na autoritativní jednání plné dogmatických postojů.

 

Rok l928, 20/2

Vyznačujete se otevřeností, velkorysostí, intuicí a vnitřní silou. Působíte jako řešitel problémů a prostředník. Snadno se nadchnete pro něco nového. Toužíte po dokonalosti a mnohdy příliš důvěřujete druhým. Pozor na tvrdohlavost, přílišnou naivitu, závislost na někom či něčem, sklon obětovat se, dávat příliš a následně se uzavírat do sebe.

 

Rok 1929, 21/3

Rok poukazuje na vaši tvořivost, společenskost, moudrost a ostrovtip. Jste přemýšlivý jedinec se sklonem nějakým způsobem se vyjádřit, k čemuž vám dopomáhá váš bystrý rozum. Rád filosofujete, analyzujete, vzděláváte se a nechybí vám rozhodnost a sebevědomí. Pozor však na přecitlivělost a snadné podléhání kritice, následně se můžete uzavírat do sebe, blokovat tvořivost a inklinovat k depresím.

 

Lidé narazení u letech 193…

V lidech narozených v tomto období vzrůstá touha po něčem novém a vzrušujícím a nebojí se riskovat. Více začíná vládnout rozum a city ustupují do pozadí. Vzrůstá potřeba radosti ze života, otevřených obzorů, cestování, komunikace a snaha nějakým způsobem se projevit. Tito lidé jsou rádi ve společnosti, jsou aktivní, živí, neustále v pohybu, tvůrčí, originální a potřebují nové podněty a stimuly. Jsou to nadšenci, kteří chtějí realizovat své plány a neztrácejí ze zřetele své zájmy. Je zde větší snaha prosadit se a být hrdý na sebe nebo na činy druhých. Probouzí se emancipace. Negativně se projevuje značná netrpělivost, neopatrnost, vznětlivost, povrchnost, rozptýlenost, skepticismus, citlivost vůči kritice, pocity osamělosti a závislosti, podléhání klamným slibům a bloudění životem. Vzrůstají strachy a pochybnosti z budoucnosti, neboť život může být plný zvratů a mnoho energie se zbytečně promrhá. Mnohdy volí cestu „Po mně potopa" a nedbají následků, které jejich činy plodí.

 

Rok 1930, 13/4

Dokážete projevit mnohostrannost, nadšení, citlivost, vnímavost, intuicí, nesobeckost, spolehlivost, houževnatost, tvůrčí, vůdcovské a organizační schopnosti. Máte potřebu rozhodovat se sám za sebe. Fungujete-li negativně, můžete projevovat netrpělivost, nestálost, nesoustředěnost, přílišný egoismus, kritičnost, přecitlivělost, rozpor mezi rozumem a citem, trpět nedostatkem lásky, být neupřímný a manipulovat s druhými.

 

Rok 1931, 14/5

Tento rok poukazuje na vaši tvořivost, bystrost, zvídavost, představivost, pohotovost a šarm, kterým si snadno získáváte druhé. Dokážete se snadno přizpůsobovat daným okolnostem. V jádru však toužíte po svobodě a nezávislostí. Pozor si dejte na zbrklost, nestálost, netrpělivost, tříštění energie, odpor k pravidelnosti, věčnou nespokojenost se vším a sklon k pesimismu.

 

Rok 1932, 15/6

Do vínku vám byla dána inteligence, velkomyslnost, bohatá představivost, tvořivost, touha po dokonalosti a spravedlnosti. Jste sečtělý, o vše se zajímáte a máte dobrou paměť. Usilujete o ušlechtilé ideály a mnohdy si vytváříte svůj vlastní idealizovaný svět. Pozor na tříštění energie, úniky z reality, zklamání životem, přetvářku, lži, podvody, přílišnou snivost a kritičnost. Bojovat můžete s vnitřní nejistotou a potlačovanými energiemi.

 

Rok 1933, 16/7

Jste obdařen společenskostí, bohatou fantazií, tvořivostí a snahou sledovat ušlechtilé ideály. Spoléháte se především sám na sebe a často se domníváte, že jste v právu. Pozor na egoismus, vychloubačnost, kritičnost, přílišnou nedůvěřivost vůči druhým, pocity marnosti, zrady a úniky z reality. Vaše přímost může zraňovat druhé, nebo naopak inklinujete k tajnůstkářství.

 

Rok 1934, 17/8

Rok poukazuje na vaši hloubavost, spolehlivost, velkorysost, otevřenost a čestnost. V životě jdete do všeho s plným nasazením a hledáte stabilitu a zázemí. Snadno dosahujete moci a vlivu. Negativně můžete být uzavřený, příliš se kontrolovat, vyhýbat se přímým konfrontacím, či můžete vůči druhým vystupovat tvrdě a neustále na něčem či někom hledat chyby a nedostatky.

 

Rok 1935, 18/9

Patříte k jedincům s posílenými vůdcovskými a organizačními schopnosti. Máte charisma a dokážete k sobě přitáhnout ostatní. Víte, co chcete, a umíte si za tím jít. Rozum zde jednoznačně vede nad citem. Pozor na nepoctivost, prudkost, dogmatismus či snahu ovládat okolí. Můžete sice druhé vést, ale také je můžete snadno svést na scestí.

 

Rok 1936, 19/10/1

Pokud jste zrozencem tohoto roku, je posílena vaše společenskost, kreativita, moudrost, fantazie, citlivost, vnímavost a smysl pro krásu. Vaše přecitlivělost může být důvodem neustálého vnitřního napětí, pocitu ublíženosti, výbušnosti, zlostnosti, útočnosti, sekýrování druhých, panovačnosti, umíněností, neschopnosti správně se vyjádřit a působit nedorozumění. Pozor na potlačování citů.

 

Rok 1937, 20/2

Je zvýrazněna vaše touha prosadit se na veřejnosti, houževnatost a citlivost. Jste naivní a důvěřivý hledač, ale současně se vaše obavy ze zrady často stávají skutečností. Do života potřebujete hodně harmonie a není radno vás dráždit. Bude potřeba zapracovat na nalezení vlastní vnitřní harmonie. Pozor na autoritativní přísnost, neprojevenou citlivost, výbušnost, nezodpovědnost, přílišné zdůrazňování sebe sama.

 

Rok 1938, 21/3

Oplýváte vůdcovskými dovednostmi, všestranností, tvořivostí, vynalézavostí, upřímností a schopností vyjádřit se. Nechybí vám odvaha a nebojíte se rizik, ale mnohdy se objevuje naopak zbabělost. Pozor na falešnou kuráž, panovačnost, popudlivost, přílišnou zaměřenost na sebe sama, kritičnost, vyžadování poslušnosti, oddanosti a snahu druhé ovládat nebo poučovat. Je třeba nepotlačovat city a svou energii vybíjet pozitivním, nejlépe nějakým tvůrčím způsobem.

 

Rok 1939, 22/4

Dokážete se vyhýbat nesnázím. Máte výjimečný elán a díky své bystrosti a soustředěnosti dokážete dosáhnout všeho, co chcete. Svá trápení skrýváte a nemáte rád, když vám ostatní nahlížejí do vaší duše. Z neúspěchů se dokážete poučit. Druhým pomáháte jen do míry, která je vám příjemná. Budujete si svou vlastní cestu. Pozor na netrpělivost, zlostnost, sklon k hysterii, impulzivní, autoritativní a neústupné jednání a neschopnost respektovat vlastní a cizí hranice.

 

Lidé narazení u letech 194…

Lidé narození v tomto období jsou důvěryhodní, houževnatí, vytrvalí, pilní, praktičtí, přesní a pevní ve svých zásadách. Dokáží zmobilizovat všechny své síly, nevybočují z vytyčené cesty a usilují o spravedlnost a hmatatelné výsledky. Jde o usedlejší a majetničtější budovatele lpící na svých názorech, hodnotách čí citech. V jádru jsou to patrioti, kteří tak snadno nepodléhají změnám a usilují o stabilitu a vyrovnanost. Změna je spíše dokáže vykolejit. Jsou trpěliví, realističtí, spolehliví a skvělí organizátoři, kteří se nebojí zastávat vůdčí postavení. Negativně mohou vystupovat do popředí strach, úzkost, přílišná opatrnost a nedůvěra v sebe sama. Narážet mohou na svou tvrdohlavost, zarputilost, netolerantnost a neochotu dosáhnout kompromisů. Postrádají fantazii a po citové stránce mohou vystupovat poněkud rezervovaně a chladně, ale uvnitř skrývají velké vášně. Mohou být posedlí prací, ČÍ naopak volit cestu nestálosti a neschopnosti realizovat své cíle a připadají si nepochopení.

 

Rok 1940, 14/5

Charakterizují vás vytrvalost, analytická mysl, smysl pro povinnosti, vnitřní síla, citlivost a intuice. Dokážete-H věřit svým niterným pocitům, jste na nejlepší cestě uspět. Pozor si dejte na tvrdohlavost, nesoustředěnost, neustálé kolísání mezi rozumovou analýzou a emocionální impulzivností, neschopnost dosáhnout kompromisu, tříštění energie a nedokončování vytyčených cílů.

 

Rok 1941, 15/6

Oplýváte analytickými schopnostmi, vizuální fantazií, kreativitou, zvídavostí a průzkumnickými sklony. Jste velkomyslný stratég, který hledá uplatnění prostřednictvím soustředění, kázně a preciznosti. Negativně se mohou projevit zbrklost, tříštění energie, zmatek v životě, tendence soudit sebe a druhé podle vysokých měřítek, sklon k duševnímu stresu či k únikům.

 

Rok 1942, 16/7

Tento rok poukazuje na vaši výkonnost, přátelskost, vstřícnost, spolehlivost, praktický idealismus a perfekcionalismus. Negativně můžete projevovat umíněnost, netrpělivost, citlivost vůči kritice, zatrpklost, zveličovat smysl pro odpovědnost, přehánět to se spoluprací a následně se uzavírat do sebe a vzdorovat, nutit druhé či sebe do něčeho, popírat city, setrvávat v nevyhovujícím vztahu nebo situaci a tvrdošíjné se jich držet, i když jsou vám na škodu.

 

Rok 1943, 17/8

Do vínku vám byla dána hloubavá mysl, praktičnost a potřeba se nějakým způsobem vyjádřit a dosáhnout vlivu a uznání. Rozum u vás převládá nad citem. Negativně projevujete sklon k nedůvěřivosti, impulzivnímu jednání, které je zpravidla nakonec usměrněno rozumovou analýzou a logickými závěry. Pozor na potlačování citů, strach ze zrady a sklon k pesimismu. Snaha usilovat o moc, ale současně i obava z ní vede k nutkání tuto tendenci potlačovat.

 

Rok 1944, 18/9

Je posílena vaše přirozená moudrost, potřeba jistoty, stability, praktičností, metodičnosti a sklon vše analyzovat. Vyznačujete se značnou vytrvalostí, pracovitostí, spolehlivostí, velkou vnitřní silou a pevností. Jste skvělý stratég. Potřebuje nalézt rovnováhu mezi rozumem a citem. Negativně se mohou projevit neústupná a slepá víra v sebe sama, boj o moc, hádavost, sklon moralizovat druhé, ale sám žít zcela jinak, či snaha vyhnout se odpovědnosti ze strachu z osobního selhání.

 

Rok 1945, 19/10/1

Je zvýrazněna vaše duševní čilost, tvořivost, osobní kouzlo, touha po změně, nezávislosti či dosažení hlubší moudrosti. Spoléháte se sám na sebe. Pozor na malou vnímavost vůči názorům jiných, nedůvěřivost, přílišnou snahu být někým, roztěkanost, neukázněnost, vnitřní napětí, horlivost a neústupnost. Můžete se skrývat za roli, kterou hrajete, být přecitlivělý či mít pocit, že jste vězněm daných okolností, neboť k sobě vědomě či nevědomě přitahujete vysoké nároky.

 

Rok 1946, 20/2

Typické jsou pro vás vysoké nároky, analytické schopnosti, diplomatický um, senzitivita a schopnost vytvořit si svou představu či ideál a následně je uvést do reality. Jste skvělým prostředníkem usilujícím o kompromis, dohodu a harmonii. Jste loajální. Negativně se projevuje netrpělivost, silná citlivost vůči kritice, která vede k frustraci, pochybnostem, ztrátě odvahy a nízkému sebevědomí. Vystoupit může problém přijmout obyčejné lidské emoce.

 

Rok 1947, 21/3

Rok poukazuje na vaši všestrannost, kreativitu, analytické schopnosti, bystrý rozum, zvídavost, předvídavost a představivost, které jste schopen uzemnit, realizovat a podělit se o ně s ostatními. Negativně mohou vystoupit naivita, nedůvěřivost, potlačované emoce, blokovaná tvořivost, umíněnost, netrpělivost, pocity zrady, neschopnost projevit city, úzkoprsost a ostrost či jedovatost v komunikaci.

 

Rok 1948, 22/4

Nechybí vám ctižádost a bojechtivost. Máte vztah k majetku. Stáváte se průkopníkem v neprobádaných oblastech. Toužíte být tam, kde se něco děje. Máte schopnost nalézt rovnováhu mezí krajnostmi. Negativně můžete mít problém s odpovědností, nerozvážností, dodržováním postupných kroků, přehánět to s prací či mít obtíže s poctivostí. Vnitřní neklid může zničit vaše ambice. Chcete všeho dosáhnout rychle, a proto můžete ztroskotat na základních chybách.

 

Rok 1949, 23/5

Jste-li narozen v tomto období, je posílena vaše inteligence, originální myšlenky, autoritativnost a oddanost věcí. Pro ušlechtilé myšlenky se dokážete obětovat tělem i duší. Ač oplýváte jistou dávkou citovosti a sentimentu, nepatříte k romantikům. Negativně můžete projevovat náladovost, impulzivnost, výlevy vzteku, ale i rezervovanost a odtažitost. Můžete bojovat proti Čemukoli hned z prvního popudu.

 

Lidé narazení u letech 195…

Lidé narození v tomto období jsou spontánní, vnímaví, dobrodružní, pokrokoví, vznětliví, stále v pohybu a sbírající různorodě zkušenosti. Vyhýbají se rutině, všednosti a nudě. Rychle myslí a jednají, a pokud mají vytyčený cíl, dokáží být velmi houževnatí, ambiciózní, soustředění a ukáznění. Mají rádi výzvy a milují svobodu, změnu a rozmanitost, jako by se chtěli vymanit z minulých let svázanosti a omezení. Projevují individualismus, nezávislost a chtějí se odlišit od průměru a prezentovat svou svobodnou vůli. Přitahují je dálky, poznání, vzrušení a jejich zvídavost je žene k novým obzorům. Jsou snadno přizpůsobiví, pružní a bez obtíží se vyrovnávají s překážkami. Rychle se aklimatizují na nové poměry; všeho chtějí rychle dosáhnout, jinak jejich zájem opadá. Jsou schopni učinit změny. Jejich životní cesta je plná proměn a překvapení. Tato nestálost je jim vlastní i v citovém životě. Snadno navazují vztahy, ale neradi se připoutávají a postrádají schopnost dodržet závazky. K negativům jim lze připsat netrpělivost, nestabilitu, nedostatek vytrvalosti, velkorysosti a tolerance. Za maskou srdečnosti často skrývají odtažitost a nedostatek sebedůvěry. Mohou se cítit osamělí a řešení hledat v alkoholu.

 

Rok 1950, 15/6

Vyznačujete se vnímavostí, intuicí, tvůrčím nadšením, kázní, odpovědností a schopností ovládat masy, neboť umíte druhé okouzlit svým projevem. Dokážete skvěle pracovat pod tlakem. Neochvějně se držíte svých názorů a je pro vás důležitá svoboda, která se negativně může přeměnit v nevázanost, nezodpovědnost, či přejde do závislosti na někom či na něčem. Pozor na přecitlivělost, umíněnost, přehnanou kritičnost, utápění se v bezvýznamnostech a nervozitu.

 

Rok 1951, 16/7

Je posílena vaše podnikavost, tvořivost, nezávislost a soutěživost. Jste poháněn ušlechtilými ideály a budíte zdání, že jste si jist sám sebou. Váš bystrý rozum a společenská maska vám napomáhají střežit vlastní soukromí a vnitřní svět. Negativně se můžete cítit zrazený, nepochopený a mít strach ze selhání. Toužíte po ideálním světě, ale nejste schopen pro to nic udělat. Nedůvěřujete ostatním a někdy i sám sobě.

 

Rok 1952, 17/8

Máte smysl pro spolupráci a rovnováhu. Dokážete respektovat hranice své, ale i druhých lidí. Nechybí vám jistá dávka citu a diplomacie a díky své bystrosti, hloubavosti a logickému uvažování umíte dosáhnout svých cílů, ale současně nezapomínáte na druhé. Negativně vyžadujete od druhých pouze uznání, snadno se urážíte, vzdorujete a držíte si od druhých odstup, nebo naopak propadáte závislosti. Pozor na sebepoškozování.

 

Rok 1953, 18/9

Vaše schopnost rychlého úsudku, moudrost, ostrovtip, šarm, magnetismus a družnost vám snadno získávají přízeň okolí. Dokážete druhé vést a být jim příkladem. Máte potřebu společnosti a snahu se nějakým způsobem vyjádřit. V komunikaci je zřejmá jistá dávka inspirace. Pozor na přílišnou kritičnost. Ač navenek působíte vyrovnaně, uvnitř můžete být plný zmatků, obav a pochybností. Můžete se cítit deprimované, prožívat neustálá zklamání, nespokojenost a snažit se manipulovat s druhými.

 

Rok 1954, 19/10/1

Disponujete odhodláním, organizačními a vůdcovskými dovednostmi, myšlenkovou pohotovostí a manuální zručností. Dokážete tvrdě a vytrvale pracovat a svou energii soustředit na jeden cíl. Potřebujete výzvy a pociťujete zadostiučinění, že jste schopen je zvládnout. Sršíte zajímavými nápady, které jste schopen realizovat. Negativně si dejte pozor na tvrdohlavost, neústupnost a nedostatek sebedůvěry. Dokážete být velmi nepříjemný, pokud se vám nedaří prosadit to, co jste chtěl.

 

Rok 1955, 20/2

Charakterizuje vás odhodlání, citová intenzita a potřeba nezávislosti. Paradoxně se vsak cítíte na někom či na něčem závislý a Často jste to právě vy sám, kdo si závislosti vytváří. Je potřeba nalézt svou vlastní vnitřní svobodu. Můžete mít obtíže s kázní, nestálostí, chovat se impulzivně, projevovat neustálou nespokojenost, tvrdohlavost, mnohdy jednat proti své povaze a později toho litovat. Vše musí být podle vás. Pozor na nezvládnuté emoce, které narušují duševní pohodu.

 

Rok 1956, 21/3

Jste-li narozen v tomto roce, je posílena vaše velkorysost, družnost, taktnost, otevřenost ve vystupování a touha po harmonii. Umíte odvádět skvělou práci. Převládat může rozum nad citem. Uvnitř můžete ukrývat hněv, zklamání a tendenci posuzovat sebe Í druhé podle vysokých měřítek. Můžete vysílat rozporuplné signály a inklinovat k podvodům a lstivosti. Vaše přímost by mohla přecházet v přílišnou kritičnost. Pozor na potlačování citů.

 

Rok 1957, 22/4

Je zvýrazněna vaše dobrosrdečnost, schopnost myslet, uvažovat a analyzovat. Všechny detaily pro vás mají velký význam. Vše důkladně rozpracováváte a nic vám neunikne. Chcete uspět, nezatěžujete se zbytečnostmi a vyhýbáte se nesnázím. Nejste citlivka a ostatním můžete připadat bez srdce. Nepostrádáte cit, jen se nezabýváte neužitečnými emocemi. Pozor na přílišnou nedůvěřivost, autoritativnost, netrpělivost, názorovou neústupnost, vnitřní zmatky a stres, impulzivní rozhodnutí a odcizení ve vztazích.

 

Rok 1958, 23/5

Dokážete odhodlaně usilovat o vliv, moc a uznání. Máte vůdcovský a organizační talent, odvahu a schopnost čelit obtížím. Jste bojovník, který si nerad přiznává porážku, a dokážete si poradit v jakékoli situaci. Negativně můžete potlačovat své city, neboť nechcete připustit, aby zničily vaše plány. Můžete podléhat obavám vyjádřit se, mít nedostatečné sebevědomí a manipulovat s druhými. Vaše touha po svobodě vás paradoxně může chytit do pasti různých závislostí.

 

Rok 1959, 24/6

Rok poukazuje na vaší přátelskost, výkonnost, vstřícnost, originalitu a mentální a analytické schopnosti. Máte vysoké ideály a vaše charisma a moudrost vám dávají předpoklady být příkladem pro druhé. Snažíte se být lepším a usilujete o dokonalost. Negativně přecitlivěle reagujete na kritiku, pociťujete zklamání, osamělost a odříznutost od druhých. Můžete se přetvařovat, trpět pocity marnosti, být netrpělivý a nepraktický. Do všeho jdete s nadšením a nakonec to vzdáte, aniž byste svému skvělému záměru vůbec dal šanci.

 

Lidé narazení u letech 196…

Tito tvořiví lidé, mající vytříbený vkus, hledají lásku, štěstí, krásu, kvalitu, harmonii a klid. Jsou citově a citlivě založení. Mají smysl pro spravedlnost, poctivost, odpovědnost a jsou plní ideálů. Ve svém úsilí jsou kreativní, precizní a chtějí dosáhnout dokonalosti, neboť inklinují k perfekcionalismu. Jsou skvělými prostředníky. Měli by posilovat svou velkorysost a smířit se s tím, že nikdo a nic není dokonalé. Dokonalost chtějí nalézt i v citové oblasti a touží po stabilní rodině a po souznění s partnerem. Paradoxně však patří ke skupině lidí, která trpí značnou rozvodovostí a nevyrovnanými vztahy. Mají vysoké citové nároky. Jsou laskaví, upřímní, otevření, se smyslem pro porozumění, někdy poněkud sentimentální. Vnímají svět svými smysly. Snaží se být nápomocní druhým. Dokáží odpouštět, ale nespravedlnost a urážky se jim vrývají hluboko do paměti. Z negativních vlastností se mohou projevit nerozhodnost, nejistota, nedostatek velkorysosti, citová apatie, nedůvěra v sebe sama, hledání sebepotvrzení u druhých a rozpor mezi ctnostmi a neřestí, který vede k podvodům a hýřivému způsobu života. Tito lidé rádi řeší problémy druhých pod záminkou, že jím chtějí pomoci. Ač to myslí dobře, měli by si uvědomit, že každý má svobodnou vůlí rozhodnout se sám za sebe. Pozor by si měli dát na citovou manipulaci s druhými. Často dramatizují citové nesnáze a přisuzují jim větší význam, než si ve skutečnosti zasluhují. Těžko se vyrovnávají s obtížemi věnujete svým citům a intuici, můžete inklinovat k zatrpklosti, chladu, vypočítá vos ti, duševnímu napětí a sebepoškozování.

 

Rok 1960, 16/7

Je posílena vaše citlivost, intuice, společenskost, tvořivost, fantazie, pozorovací schopnosti, smysl pro spravedlnost, ctižádost a touha po dokonalosti. Máte jasný názor na to, co je v životě dobré a co špatné. Pozor na přecitlivělost, sobeckost, intriky, povýšenost, podezíravost, nedůvěřivost, neopatrnost, zneužívání ostatních, dogmatismus a přílišnou uzavřenost. Pokud nedůvěřujete svým citům, můžete inklinovat k zatrpklostí, chladu, vypočitavosti,duševnímu napětí a sebepoškozování

 

Rok 1961, 17/8

Vyznačujete se přátelskostí, upřímností, bystrostí, hloubavostí a schopností dokázat všechno, co si zamanete. Umíte být ctižádostivý, výkonný, samostatný, zároveň však ústupný a účastný. Nespokojíte se s pouhou dokonalou vnější slupkou. Negativně můžete projevit tvrdohlavost, panovačnost., zlomyslnost, zlostnost, impulzivnost, kritičnost, přecitlivělost, urážlivost, naivitu, snivost, náchylnost k dramatickým citovým projevům čí sklon k sebepoškozování a manipulacím, nebo s vámi mohou manipulovat druzí.

 

Rok 1962, 18/9

Rok poukazuje na vaši přátelskost, otevřenost, pracovitost, odvahu a tvůrčí a vůdcovské schopnosti. Oplýváte přirozenou moudrostí a snadno si získáváte důvěru a úctu ostatních. Negativně pod vnější slupkou můžete skrývat strachy, stíny viny, nejistoty a vnitřní zmatek. Je třeba se vyrovnat s protichůdnými tendencemi. Inklinujete k tomu něčeho dosáhnout, ale na druhou stranu se tornu vyhýbáte. Hlásáte skvělé pravdy, ale sám se jimi neřídíte. Pozor na sklon ovládat druhé a vyžadovat jejich úplnou oddanost.

 

Rok 1963, 19/10/1

Do vínku vám byla dána bystrost, kreativita, citlivost, intuice, snaha se nějakým způsobem vyjádřit, něčeho v životě dosáhnout a schopnost chopit se příležitostí. Máte přirozený soucit a účast s druhými. Pokud nenaleznete tvůrčí uplatnění, snadno se dostáváte do střetu s okolím. Pozor na panovačnost, vztek, výbušnost, či naopak zakřiknutost a ustrašenost, dále přílišnou přecitlivělost, skrývání citů, jejich rozumové zdůvodňování, neschopnost vymanit se z nevyhovujících vztahů.

 

Rok 1964, 20/2

Disponujete vytrvalostí, nadšením, velkorysostí, organizačními, koordinačními a diplomatickými schopnostmi, touhou po dokonalosti a vnitřní sílou. Toužíte po harmonii a umíte být dobrými řešiteli problémů. Negativně můžete projevovat tvrdohlavost, naivitu, závislost na druhých, přehánět to s odpovědností a spoluprací a následně přecházet ke vzdoru, podráždění a zatvrzel o stí, což se negativně odráží především v partnerských vztazích a vede to k jejich rozpadu.

 

Rok 1965, 21/3

Rok posiluje vaše odhodlání, přemýšlivost, bystrý rozum, všestrannost a schopnost vyjádřit se nějakým kreativním způsobem. Četných schopností využíváte soustředěně a řídíte se kázní. Ve vztazích pozor na strach ze závislostí, citovou uzavřenost, žárlivost či sklon k flirtování, abyste si ověřili svou přitažlivost. Projevit se může strach z nudy a z toho plynoucí roztěkanost, nestálost, předstírání, blufování, snaha stihnout vše a nakonec nedovést nic ke zdárnému končí.

 

Rok 1966, 22/4

Je zvýrazněna vaše citlivost, citovost, společenskost, přátelskost, pevnost, výdrž, praktičnost, smysl pro krásu, harmonii a spolupráci a schopnost vyznat se v lidech a přitahovat je. Nezvládáte hádky, nesoulad, nepříjemnosti a žárlivost, i když k nim sám inklinujete. Můžete se stát individualistou, který si rád dělá věci po svém. Negativně mohou převládat bezcitnost, bezohlednost, nevypočitatelnost, nadřazenost, neústupnost, povrchnost, lenost, snaha neukazovat svou pravou tvář, vnitřní zmatek, touha po luxusu a sklon ke snobismu, rozhazování či lakotě. Těžko odpouštíte urážky a nespravedlnost.

 

Rok 1967, 23/5

Charakterizuje vás bystrost a schopnost volit netradiční, ojedinělé a nevyšlapané cesty. Cítíte se vnitřně svobodný a nezávislý. Nesnášíte omezení a upřednostňujete různorodost. Máte pochopení a porozumění pro bolest druhých lidí. Ostatní se vám rádi svěřují; vy si však své soukromí a trápení necháváte většinou pro sebe. Negativně můžete projevovat obavy, neklid, nestálost, nespokojenost, melancholii, závislost na dramatičnosti, podléhat iluzím, manipulovat s druhými či se uzavírat do sebe. Pozor na závislost na někom či na něčem.

 

Rok 1968, 24/6

Tento rok poukazuje na vaši družnost, výkonnost, energičnost, odpovědnost a snahu po moci. Usilujete neustále o sebezdokonalení a vaše jednání je silně ovlivněno svědomím. Jste schopen poučit se ze svých omylů a máte vyvinutý smysl pro rovnováhu. Negativně můžete propadat nepraktičnosti a netrpělivosti. Do všeho se pouštíte s nadšením, a pokud se rychle

129

nesetkáte s úspěchem či vaše výsledky neodpovídají vašim vysokým nárokům, máte sklon to vzdát v půli cesty. Přecitlivěle reagujete na kritiku, ale jste i kritický vůči druhým. Na rady druhých nedáte a dopouštíte se stále stejných omylů.

 

Rok 1969, 25/7

K vašim kladům náležejí dobrosrdečnost, pronikavý rozum, hloubavost, všímavost, schopnost jít k jádru problému, odhodlání dosáhnout toho, co chcete, velkorysost a přímost. Jste hodně vnímavý vůči pocitům zrady, a protože jste důvěřivý, budete se muset učit větší opatrnosti, neboť byste následně mohl mít sklon k samotářství a trápení se. Negativně můžete projevovat roztěkanost, vzdorovitost a pociťovat vnitřní konflikty mezi rozporuplnými hodnotami a myšlenkami, svobodou a nezávislostí či hledáním rovnováhy mezi dáváním a braním. Život by se vám mohl stát školou kompromisu.

 

Lidé narození u letech 197…

Lidé narození v tomto období mají každopádně velmi bohatý vnitřní život. Projevují se spíše jako idealisté než materialisté. Rádi studují, rozjímají, analyzují a vytvářejí něco neobvyklého. Jsou to nezávislí a samostatní myslitelé oplývající originálními nápady a vynikající skvělým pozorovacím talentem a trpělivostí. Moudrost je vede ke klidu, míru, náboženství či okultismu, nebo v opačném případě směřují k výstřednosti, těžko hledají tu správnou míru a mají problém orientovat se v duchovních záležitostech. Zajímá je vše neobvyklé. Touží po vývoji a v jádru jsou to rebelové mající svůj životní styl. Jejich bohatá představivost jim pomáhá překonávat životní překážky. Těžce hledají svou cestu k vlastnímu individualismu., a proto patří do skupiny lidí, kteří snadno podléhají drogové či jiné závislosti. V citovém životě se projevuje jistá zdrženlivost, uzavřenost a odtažitost. Věrnost a spolehlivost sice patří k jejich důležitým hodnotám, ale ne vždy je naplní. Z negativních vlastností může vystoupit především sklon k pesimismu, ze kterého následně může plynout napětí, pocity bezstarostnosti, nudy, úzkosti či deprese. Jejích nezávislost a samostatnost silně ovlivňují Í citový život a těžko hledají partnera s obdobnými životními představami. Jinak řečeno, inklinují k nesprávné volbě osob do svého života a následně trpí pocity osamělostí a citové izolace. Často řeší konflikt mezi kariérou a rodinou.

 

Rok 1970, 17/8

Je posílen váš bystrý intelekt, hloubavost, intuice, originalita, tvořivý duch, představivost, dobrý vkus, vůdčí schopnosti a puzení dosáhnout úspěchu a uznání. Snažíte se neustále rozvíjet a zbavovat se svazujících vlivů. Dokážete dělat to, co vás baví, a. být prospěšný i druhým. Ač navenek můžete působit optimisticky, pokud si nevěříte, mohl byste neustále pochybovat, příliš se kontrolovat, potlačovat své přirozené schopnosti, uzavírat své pocity v sobě, mít tendenci k sebepoškozování či vnitřní nestálosti a neklidu.

 

Rok 1971, 18/9

Tento rok poukazuje na dynamický a tvořivý rozum, energičnost, přirozenou moudrost, přátelskost a otevřenost. Vaše citlivost a kreativita vzbuzují u druhých úctu, důvěru a přirozenou autoritu. Jste dobrý stratég se schopností přitáhnout k sobě druhé lidi a vést je. V hloubi duše vás láká moc a peníze, a proto pozor, aby se z vůdce nestal svůdce druhých na scestí. Ač váš vnější život může vypadat dokonale, váš niterný život může být plný obav, zmatku a nejistoty.

 

Rok 1972, 19/10/1

Do vínku vám byly dány kreativita, intuice, fantazie, vynalézavost, citlivost, šarm a vnímavost vůči druhým lidem. Jste společenský a přátelský jedinec, který upřednostňuje přítomnost druhých před samotou. Zpravidla své záležitosti dovedete do konce. Negativně můžete předstírat odvahu, ale ve skutečnosti můžete být velmi přecitlivělý a chovat se ublížené, nejistě, ustrašeně, urážlivě a plaše, či naopak panovačně, tvrdohlavě a zlostně. Můžete raději upřednostňovat lest než přímou cestu.

 

Rok 1973, 20/2

Charakterizují vás citlivost, vnímavost a vnitřní síla. Vaše vnitřní harmonie z vás činí skvělého diplomata a vyjednávače, který umí být velmi vstřícný, spolehlivý a prospěšný druhým. Jste houževnatý a dokážete vše, co si zamanete. Pokud projevíte svou negativní stránku povahy, inklinujete k roztržitosti, vše berete na lehkou váhu a často tápete v tom, co vůbec chcete. Můžete být vůči druhým vstřícný, ale následně vzdorovat, uzavírat se do sebe a citově a duševně se stresovat či inklinovat k výbušnému chování. Pozor na sklon zdůrazňovat své zásluhy.

 

Rok 1974, 21/3

Vyznačujete se myšlenkovou pohotovostí, výkonností, pracovitostí, zručností, odvahou, spolehlivostí a snahou dosáhnout vytyčených cílů. Snažíte se nějakým způsobem vyjádřit a být druhým prospěšný. Pozor vsak na blokování citů, které jdou u vás více přes rozum než od srdce. Je třeba nebát se ukázat svou pravou tvář a dát najevo nejistotu a své zranitelné city, což vám umožní navázat hlubší vztahy. Pozor na vyžadování úplné oddaností a neschopnost naslouchat potřebám okolí. Málokdo vám pak řekne pravdu do očí.

 

Rok 1975, 22/4

Jste schopen dosáhnout všeho, co si zamanete. Nedáte se svázat konvencemi. Jste plný elánu a nadšení a nechybějí vám výdrž, pevnost, síla, odhodlání, soustředění, zdravý rozum a praktické a organizační dovedností. Pozor na tendenci upadat do problémů. Značná ctižádost může vést k tříštění energie a nedovedení věcí do zdárného konce. Je třeba se naučit respektovat hranice své a těch druhých, neboť můžete mít snahu příliš se rozdávat a následně vzdorovat, uzavírat se do sebe či nechat se využívat. Můžete projevovat rozporuplnost, impulzivnost a inklinovat k duševní nevyrovnanosti.

 

Rok 1976, 23/5

Zajímáte se o záležitosti druhých lidí a spolupráci. Vyznačujete se bystrostí, otevřeností a velkorysostí. Toužíte po dokonalosti. Rychle se nadchnete pro nové věci. V jádru jste dobrodružná povaha, schopná přetvářet každodenní všednost v něco neobvyklého a krásného. K vašim negativům náležejí sklon příliš důvěřovat druhým, létat si v oblacích a inklinovat k naivitě a deziluzím. Pozor na znuděnost, vnitřní roztříštěnost, tendencí projektovat svou vnitřní nesvobodu do svého okolí či snahu manipulovat s druhými, ovládat je nebo se stát na druhých závislým.

 

Rok 1977, 24/6

Disponujete intuicí, senzitivitou, všímavostí k detailům, bystrostí, přemýšlivostí, zvídavostí a přátelskostí. Jste nabitý energii. Svou jistotu čerpáte z neúnavné péče o druhé. Obtíže se mohou projevit s vaší netrpělivostí a sklonem k emocionálnímu až melodramatickému jednání. Druhé si Často idealizujete a vaše neschopnost přijímat dobře míněné rady vede k neustálému dopouštění se stejných chyb, zklamanosti, poznamenávání vašich citů či k depresím. Přecitlivěle reagujete na kritiku, ale jste velmi kritický i vůči sobě. Skutečné či jen domnělé urážky těžce zapomínáte. Pozor tedy na pomstychtivost.

 

Rok 1978, 25/7

Tento rok poukazuje na vaší činorodost, obratnost, ctižádost, bystrost, podnikavost, organizační schopnosti a velkorysost. Máte dostatek energie k uskutečnění vašich záměrů. Ke spokojenému životu potřebujete pocit nezávislosti a spoustu soukromí, neboť nesnášíte zákazy a omezení. Můžete se obtížně soustřeďovat, být neklidný, nervózní, cítit se vyčerpaný, stresovaný, být velmi vnímavý vůči pocitům zrady, uzavírat se do sebe a ostatním moc nedůvěřovat. Zpravidla dozráváte prostřednictvím vlastní přímé zkušenosti, což vám pomáhá nalézt vnitřní rovnováhu a harmonii.

 

Rok 1979, 26/8

Jste-H narozen v tomto roce, jsou posíleny vaše analytické schopností, odpovědnost, serióznost a přímost, což v druhých vzbuzuje důvěru a mnozí si k vám přijdou pro dobrou radu. Umíte se poučit z problémů svých, ale i ostatních a nalézt v těchto konfliktech hlubší souvislosti. Ač navenek působíte klidně, uvnitř můžete skrývat velké napětí. Svými dobrými radami se neřídíte a inklinujete k sobectví, nepružnosti, nerozhodnosti, nestálosti, nespokojenosti a pesimismu. Můžete mít problém vycházet s ostatními a mít obtíže s autoritou, ať už se svou vlastní, či těch druhých.

 

Lidé narození v letech 198…

Lidé, kteří se narodili v tomto období, mají touhu uspět a díky vrozené autoritě a schopnosti přesvědčit okolí o svých záměrech se jim to zpravidla daří. Jsou ctižádostiví, výkonní, aktivní, plní energie a milují výzvy. Tito jedinci chtějí dosáhnout ocenění, a to nejen formou ústního ohodnocení, ale za'své vynaložené úsilí chtějí dostat i odpovídající peněžní odměnu. Mají na to ten správný odhad, takže se zpravidla pouštějí do věcí, které jim přinášejí i finanční prospěch. Rádi žijí intenzivně a neztrácejí Čas. Jejich smysl pro realitu, rozhodnost, pohotovost, nadšení, schopnost tvrdě pracovat, vůdcovské a organizační dovednosti a víra v sebe sama jim zpravidla přinášejí moc a materiální zabezpečení. Jde o světoobčany a vlastenecké cítění jim není tak vlastní. Upřednostňují více materiální hodnoty před láskou, tolerancí a vzájemným porozuměním. Negativně mohou být příliš autoritativní, tvrdí, tvrdohlaví, neústupní, netolerantní a mít tendencí obětovat se svým cílům. Neradi přiznávají své omyly. Mohou mít snahu manipulovat s druhými, nebo se stávají obětí manipulací ze strany svého okolí. Přílišná ctižádost může potlačovat citovou oblast, a proto bude dobré dbát na vyrovnaný způsob života ve všech směrech jejich počínání.

 

Rok 1980, 18/9

Vyznačujete se pracovitostí, otevřeností, moudrostí, schopností být druhým příkladem a snahou dosáhnout vytyčených cílů a nenechat se odradit překážkami. Ty vás spíše zocelují a dodávají vám sílu k vašemu životnímu směřování. Jste schopen velkých obětí pro své ideály ambice nebo ty, kteří jsou na vás závislí. Neohroženě stojíte za tím, čemu věříte. Na cestě životem si získáváte milující přátele, ale i zatvrzelé nepřátele. Kladete vysoké požadavky nejen na sebe, ale i na ostatní a mnohdy dokážete být krutý, neochotný přiznat si porážku a nekompromisně trvat na svých názorech a hledat moc a nadvládu.

 

Rok 1981, 19/10/1

Je posílena vaše kreativita, společenskost a schopnost zaměřit se na určitou oblast vašeho zájmu a dosáhnout pozoruhodných výkonů. Spoléháte se především sám na sebe a jste velmi pilný. Zpravidla otevřeně říkáte to, co si myslíte. Mnozí však vaši přímost nemusejí ocenit a spíše se cítí hluboce raněni. Pozor na přílišný egoismus. AČ chcete být vážený a uznávaný, nedbáte na city svého okolí a domníváte se, že jste vždy v právu. Můžete se cítit odříznutý od ostatních. Je třeba věnovat pozornost rovnováze rozumu a citu.

 

Rok 1982, 20/2

Energie tohoto roku poukazuje na vaši spolehlivost, obětavost, velkorysost, otevřenost, loajalitu, schopnost jednat diplomaticky a ochotu ke spolupráci. Cítíte se vyrovnaně, neboť vaše síla a citlivost jsou v rovnováze a emoce, touhy a názory ostatních vás nevyvádějí z míry. Negativně můžete projevovat zatvrzelost, cynismus, vzdor, trucovitost, nerozhodnost a neustále zpochybňovat svá rozhodnutí, činy a pocity. Máte tendenci hledat a vidět chyby pouze na druhých lidech a následně se cítit ublížený, podrážděný, neklidný.

 

Rok 1983, 21/3

Charakterizují vás tvořivost, originalita, ambicióznost, zvídavost, touha po vědění, vyjadřovací dovednost, odvaha, schopnost okamžitě se rozhodovat a přizpůsobovat novým okolnostem a umění šířit kolem sebe dobrou náladu a optimismus. Potřebujete kontakt s lidmi. Z negativních vlastností můžete projevovat nedostatek taktu a jemnocitu, být vzteklý, neklidný, roztržitý a zbrklý, prahnout po popularitě a snadno se z ješitnosti nechat svést na šikmou plochu a propadnout klamu druhých. Přehnaný optimismus může vést ke zbytečnému riskování.

 

Rok 1984, 22/4

Disponujete výkonností, vytrvalostí, trpělivostí, odpovědností, pracovitostí, pevností, praktičností a organizačními a analytickými dovednostmi. Dokážete dosáhnout cílů, které jste si předsevzal. Problémy jsou od toho, aby se překonávaly, a tento postoj vám dodává sílu. Orientujete se na jistoty, stabilitu a materiální zajištění. Pozor na přílišnou majetnickost, autoritativnost, neústupnost, neschopnost kompromisů, sklon k zatvrzelosti, vzpurnosti, trucování, nesnášení odporu, utápění se v detailech a malou iniciativu. Pokuste se věci procítit, nejen přemýšlet o tom, co chcete či musíte udělat.

 

Rok 1985, 23/5

Jste jedinec bystrý, zvídavý, duševně pohotový, pružný v názorech, přesvědčivý a schopný získat a ovlivnit ostatní. Rozpoznáte chyby a nedostatky, na které neváháte poukázat. Neustále přehodnocujete své názory na lidi a situace. Umíte se rychle vzpamatovat z ran osudu, aniž by to na vás zanechalo trvalejší následky. Máte rád změnu. Dokážete se obětovat, ale v podmínkách, které si sám stanovíte. Na vše hledáte logické odpovědi a těžce se oddáváte pocitům a intuici. Pozor na impulzivnost, neklid, nervozitu, podrážděnost, náladovost, povrchnost, pochybnosti o sobě, nesmělost a obavy se vyjádřit.

 

Rok 1986, 24/6

Patříte k lidem výkonným, přátelským, vstřícným a schopným přitahovat k sobě ostatní. Je zde i větší příklon k citlivosti, vnímavosti a rodinným hodnotám než u ostatních osmdesátých ročníků. Uvědomujete sí, že s laskavostí toho můžete dosáhnout mnohem více, Projevujete-li se negativně, můžete vyžadovat úplnou oddanost druhých, snažit se je ovládat a při-poutávat si je k sobě city a láskou, přecitlivěle reagovat na kritiku, být netrpělivý a pociťovat marnost a zbaběle upouštět od vytyčených cílů, pokud se vám ihned nedaří dosahovat svých vysokých nároků.

 

Rok 1987, 25/7

Tento rok předurčuje vaši nezávislost, Činorodost, bystrost, organizační schopnosti, všímavost vůči detailům, schopnost vše analyzovat a usilovat o úspěch. Jste člověk plný energie. Neřešíte zbytečné problémy a vyhýbáte se nesnázím. Ostatním můžete připadat bezcitný, ale spíše se nehodláte zabývat neužitečnými emocemi. Vše si chcete vyřešit sám, neboť nesnášíte „radilky". Bojujete proti nespravedlnosti. Můžete mít problém se soustředěním a být nervózní a neklidný. Pozor na sobectví, tendenci izolovat se od druhých, neschopnost vyjádřit city a trápit se různými obavami.

 

Rok 1988, 26/8

Máte bystrý úsudek a nechybí vám velkorysost, obratnost v zacházení s financemi, organizační schopnosti a touha dosáhnout uznání, úspěchu a slušného postavení. Chcete vyniknout. Kladete na sebe vysoké nároky a potřebujete vykonávat něco smysluplného. Umíte druhé získat na svou stranu. Můžete mít obtíže s relaxací, modelem autority, nejistotou, být nespokojený s vlastním životem a mít starosti o to, co druzí řeknou a co si pomyslí. Pozor na sklon k negativnímu myšlení a neschopnost dát najevo náklonnost těm, které milujete a komu věříte.

 

Rok 1989, 27/9

Oplýváte intuicí, přirozenou moudrostí, přemýšlivostí, přímostí, odpovědností, tvořivostí, vnímavostí, soucitem, schopností jít k jádru problému a odhodláním dosáhnout toho, co chcete, k Čemuž máte k dispozici mnoho energie. Máte skvělé pozorovací schopnosti. Neodmítáte přijímat povinnosti. Druhým pomáháte spíše dobrou radou než činem. Negativně se můžete chovat sobecky, impulzivně a svého zbrklého jednání následně litovat. Život berete přespříliš vážné, podléháte iluzím, náladovosti, litujete se a uzavíráte se do osamění a sebelítostí. Ač můžete působit vyrovnaně, uvnitř skrýváte velké napětí.

 

Lidé narození v letech 199…

Jedinci, kteří se narodili v tomto období, mají nesobecký způsob myšlení a cítění a snaží se jednat ve prospěch druhých lidí. Je jim vlastní odpovědnost, tolerance, nezištnost, štědrost a porozumění. Pokud si najdou svůj životní směr a především nějaký ideál, dokáží za ně bojovat, ale i mnohé obětovat. V jádru jsou to dobrodruzi toužící naplnit svůj sen, který má zpravidla nejen osobní význam, ale je především prospěšný pro nejbližší okolí či širší společenství. Tito lidé potřebují mít pocit, že jsou druhým užiteční. Dalo by se o nich říci, že jsou velmi citliví, vnímaví, mravně na výši, skvělí psychologové a diplomaté a mají touhu mnoho dosáhnout. Oplývají neomezenou představivostí a budou hodné cestovat, ať už ve skutečnosti, či jen ve svých vizích. Jsou to hledači pravdy, pohybliví, schopní a ochotní k ústupkům, které jim umožňují dosáhnout vlastních cílů. Vyvarovat by se měli sklonu k přílišné snivosti, podléhání nereálným idejím a utopiím. Příliš se rozdávají a zapomínají na sebe kvůli jiným nebo svým idejím, kterým jsou plně oddaní. Negativně mohou projevovat neklid, který může vyústit ve vzpurnost, destrukci či násilí. Mohou se nechat strhnout volnými mravy. Mají sklon uzavírat se do sebe, čímž se mohou od druhých izolovat.

 

Rok 1990, 19/10/1

Tento rok posiluje vaši intuici, idealismus, zvídavost, přátelskost, šlechetnost, štědrost, citlivost vůči druhým, sílu, odvahu, ráznost a schopnost uskutečňovat své vize. Jste lidumil usilující o harmonii a řád. Pokud svou energii vkládáte do záležitostí ve prospěch širšího celku, nikoli k získání osobní moci, jste na dobré cestě uspět. K negativním vlastnostem náležejí především náladovost, impulzivnost, neschopnost uznat své nedostatky a ovládat se, neboť nesnášíte odpor a omezení, sklon k deziluzím, sobectví, nezájem o druhé, psychická zranitelnost, mrzutost a duševní strádání.

 

Rok 1991, 20/2

Jste schopen udržet rovnováhu mezi potřebami a odpovědností svou a těch druhých a mezi prací a domovem. Jednoduše řečeno, umíte se usadit ve svém středu a nalézt vlastní vnitřní harmonii. Snažíte se pomoci druhým, ale současně jim přenecháváte odpovědnost za jejich život a neberete ji na sebe, stejně jako svou nepřesouváte na druhé. K negativním vlastnostem patří nerozhodnost, neschopnost vymezit si hranice své a těch druhých, tendence obětovat se pro druhé, nebo naopak inklinovat k sobectví. Pozor tedy na následné citové, duševní či fyzické strádání.

 

Rok 1992, 21/3

Je zvýrazněna vaše společenskost, ctižádostivost, elegance, diplomacie, citlivost, schopnost vyjádřit se, kreativita a snaha podporovat druhé. Rostete prostřednictvím kontaktů, spojenectví s druhými lidmi a stále nových zájmů. Negativně můžete projevovat tvrdohlavost, náladovost, nestálost, věčnou nespokojenost, rozporuplnost v jednání a neschopnost rozhodnout se. Můžete inklinovat ke lhaní a podvádění, nebo se jen držíte zpátky, vše si rozumově zdůvodňujete a vytváříte si svou masku, kterou prezentujete jako vaše skutečné Já.

 

Rok 1993, 22/4

Jste-li narozen v tomto roce, je posílena vaše fantazie, originalita, tvořivost, ostrovtip, optimismus, dovednost, disciplína, vytrvalost, praktičnost, schopnost spolupracovat s druhými, podporovat je a prosazovat zájmy celku. Negativné můžete neustále očekávat ocenění ze strany druhých, a proto pozor na závislost na někom či na něčem, co utvrzuje vaší sebehodnotu. Vaše netrpělivé a impulzivní chování vás vede k neustálému opakování stejných omylů a chyb. Kolísat můžete mezi výstředností a konzervatismem. Prožívat můžete vnitřní zmatek a krize.

 

Rok 1994, 23/5

Charakterizuje vás flexibilita; schopnost zdolávat překážky, prohlédnout panující poměry a najít potřebnou energii a sílu vůle, abyste jích využil ke svému prospěchu a i prospěchu druhých lidí. Intuitivně vnímáte panující proudy a postupujete promyšleně a nesobecky v dosahování cílů. Negativně projevujete nervozitu, přílišnou kritičnost a vzdor vůči změnám. Cílů dosahujete pomocí manipulativního chování. V citech jste chladný a rezervovaný. Můžete řešit spory ve vztazích, které vyžadují disciplínu, odpovědnost, pořádek a vytrvalost. Můžete se proti tomu bouřit a setrvávat v nerozhodnosti přiklonit se k cínu.

 

Rok 1995, 24/6

Jste nezávislý, bystrý, činorodý, schopný vnímat náhlá intuitivní vnuknutí a tyto poznatky využívat ke zlepšení stávajících podmínek ve svém okolí. Usilujete o hlubší intuitivní pochopení a máte široký intelektuální záběr. Dokážete uskutečňovat své vize a sny. Jste stále v pohybu a hledáte nové podněty. Vaše touha po svobodě a nepřizpůsobivost vás mohou dovést ke konfliktu s ostatními. Druzí vás mohou považovat za snílka a můžete se cítit nepochopený okolím, prožívat osamění, dělat z nedůležitých věcí důležité či prožívat vnitřní dramata a napětí.

 

Rok 1996, 25/7

Do vínku vám byly dány vytrvalost, silná vůle, schopnost tvrdé práce, ctižádost, podnikavost, rozvaha, vynalézavost, hloubavost, metodičnost a soucit. Umíte dostát své odpovědnosti a současně prožívat pocity svobody, nezávislosti, své odlišnosti a jedinečnosti. Negativně můžete projevovat výbušnost, bezohlednost v překonávání překážek, bolestně si uvědomovat svá slabá místa a omezení bez schopnosti vymanit se z nich. Vnímáte své touhy, ale nedokážete je naplnit a snažíte se unikat bolestné realitě.

 

Rok 1997, 26/8

Oplýváte velkorysostí, nekonvenčností a potřebou svobody, nezávislosti a individualizace vlastního života. Vaše mysl je rychlá a dychtíte po znalostech a zkušenostech. Máte velmi dobrý pohled na svět a vynikáte originálními nápady, výkonností, výdrží, disciplínou a snažíte se učinit něco prospěšného pro své okolí. Negativně se sám můžete zraňovat náhlými zvraty ve vašem životě. Jste nepřizpůsobivý a za každou cenu chcete být odlišný od ostatních a stává se z vás osamělý jezdec. Kritizujete ty, kteří vám nepochlebují. Vaše vysoká měřítka vás uvádějí do stavu sebepodceňování.

 

Rok 1998, 27/9

V tomto roce je zvýrazněna vaše cílevědomost, sebejistota, vůdcovské kvality, neúnavnost ve snažení, snaha soustřeďovat své síly k určitému cíli, uskutečnit něco nového, vyvažovat nevyrovnanosti, zdůraznit a ukázat se v rámci společnosti nějakou prospěšnou aktivitou. Negativně můžete projevovat strach z vlastní nedostatečnosti a komplex méněcennosti. Můžete se vyhýbat citům a soustřeďovat se pouze na rozum, chtít se vyvléci z odpovědnosti, usilovně pracovat, ale nebýt výkonný, svých cílů dosahovat nekalými praktikami a zaplétat se do skandálů a intrik. Můžete se cítit osamělý a propadat sebelítosti.

 

Rok 1999, 28/10/1

Disponujete intuicí, tvůrčí sílou, přirozenou autoritou, nezávislostí, soběstačností, přímostí a upřímností. Jste si vědom své vlastní ceny a přitahujete k sobě ostatní lidí. Umíte druhým přispět dobrou radou. Máte dost sil a energie vypořádat se sám se situacemi vyvstalými v průběhu života. Negativně můžete potlačovat své emoce, především zlost, pocity marnosti a strachu, bujné fantazie, neboť se obáváte názoru druhých či své vlastní negativní síly. Ač můžete působit klidně, vyrovnaně či dokonce plase, ukrýváte v sobě značné napětí. Můžete si nedůvěřovat a inklinovat k manipulacím s ostatními a hledat někoho, o koho se můžete opřít.

 

Lidé narození v letech 200…

Lidé, kteří se narodili v tomto období, budou usilovat o nové duchovní principy. Věnovat se péči o svou duši bude pro ně mnohem důležitější, než usilovat o materiální hodnoty. Budou je přitahovat neprobádané hloubky a smysl života, který s sebou nese tajemství. Jsou více zaměření na ostatní, tedy „my", než na své egoistické cíle. Vyznačují se značnou vnímavostí, intuicí, inspirací, porozuměním a láskou. Mohou se u nich projevovat schopnosti vyladit se na pocity druhých. Oplývají značnou vnitřní silou, vytrvalostí a pevností, což jim dodává na vůdcovských kvalitách. Protože to jsou lidé zaměření na společnost, dokáží skvěle vládnout slovem či písmem. Půjde o skupinu lidí, kteří by v kladném směru mohli být druhým velmi nápomocni jako dobří rádci a řešitelé problémů, neboť mají vrozený přístup k vědění, které je předchozím generacím víceméně nedostupné. Tyto klady mohou využívat k obecnému blahu, ale samozřejmě je mohou i zneužít. Značná citlivost se může přeměnit v přecitlivělost. Mohou se snažit na svá bedra brát problémy druhých, obětovat se pro ně, cítit se ublížení, nechat se zmanipulovat ČÍ sami mohou manipulovat s druhými, neboť mají schopnost silně vnímat emoce druhých. Mohou projevovat značnou umíněnost, zatvrzelost, vzdorovat všemu a všem a jako obranu volit útok, agresivitu či se stresovat.

 

Rok 2000, 2

V tomto roce je posílena vaše citlivost, vnímavost, intuice, vnitřní síla, pevnost, vytrvalost, vitalita, trpělivost, šlechetnost, smysl pro odpovědnost, schopnost spolupracovat s ostatními, vyslechnout je, vylepšit situací a být druhým oporou, ale současně si udržet svou nezávislost, odlišnost a jedinečnost. Umíte správně posoudit dosah společenského dění a můžete být nápomocný při realizaci duchovních cílů. Vaše vnitřní zranitelnost může způsobovat, že vyvoláváte hádky, stáváte se nerozhodným, trpíte svou údajně špatnou povahou, náladovostí, nedostatkem diplomacie, nedůsledností, nepraktičností, zraňujete sám sebe, jste nepředvídatelný v činech, nejste schopen proměnit a vytříbit svou povahu, být sám sebou a nejste v souladu se společenskými proudy.

 

Rok 2001, 3

Do vínku vám byly dány sebedůvěra, předvídavost, nezávislost, schopnost vynášet na povrch tajemství, improvizace, rozhodnost, ochota ke změnám, osobní charisma, optimismus, idealismus, mohutná fantazie až geniální myšlení, ušlechtilost, přívětivost, velkorysost, touha po svobodě a dobrodružství, aniž tím zraňujete sebe či ostatní. Negativně můžete mít strach ze změn, být přepjatý, inklinovat k výstřelkům, nespokojenosti, dobrodružnosti, vnucovat druhým svá přesvědčení, toužit po moci, být samolibý, neskromný, neoblíbený, chladný v citech a zaujímat nepřátelské a odtažité postoje vůči druhým, neboť se vám zdá, že oni jsou příčinou toho, že nejste sám sebou. Můžete druhé utlačovat, chovat se krutě či být obětí takového jednání.

 

Rok 2002, 4

Jste schopný přizpůsobovat se změnám a využít přicházejících šancí. Máte své ideály, ale i smysl pro realitu. Vaše filosofie života je založena na disciplíně. Disponujete odolností, sebeovládáním, soustředěním, mravností, vlohami zavádět nové hodnoty a uskutečňovat vize. Hledáte si vlastní cesty. Bude si muset definovat mnoho idejí. Dovedete zkoumat tajemství a řešit záhady. Díky vytrvalosti a schopností koncentrace můžete projevovat nadání pro meditaci a využívání intuice. Negativně můžete trpět vnitřními zábranami a neschopností vnitřně růst, pohřbíváte své naděje a zraňujete druhé svým neustálým sebe ospravedlňováním. Impulzivnost ohrožuje úspěch. Pozor, abyste nevnucoval své postoje jiným.

 

Rok 2003, 5

Umíte intuitivně vnímat převládající trendy, postoje a způsoby chování a dokážete těchto poznatků dobře využít. Prostě jdete s dobou, což vám může přinést úspěch. Jste nadaný pro styk s veřejností, neboť chápete motivace ostatních, ale současně zůstáváte sám sebou. Máte posílenou velkorysost, svobodomyslnost, hloubku myšlení, schopnost nově interpretovat stará fakta, originalitu, dobrodružnost, postupujete systematicky, precizně, efektivně a s velkou silou vůle. Pozor na překračování vašich fyzických možností, také se naučte akceptovat limity jiných, na neschopnost podstupovat změny, marnění příležitostí, nesoudnost, skandály, deziluze, nedostatek praktičnosti, přepjatou citlivost a chladné postoje vůči druhým.

 

Rok 2004, 6

Vyznačujete se precizností, pečlivostí, efektivností, disciplínou, pozorností vůči detailům, snahou o dokonalost a schopností postupovat krok za krokem a prakticky využívat svou tvůrčí inspiraci. Dodržujete své povinnosti a závazky. Svůj vliv může se uplatnit prostřednictvím skupin. Dokážete kreativně udržovat rovnováhu mezi starým a novým, mezi autoritou a disciplínou na jedné straně a osobní svobodou na straně druhé. Negativně můžete prožívat konfrontaci s jistou dvojakostí Z jedné strany jste tažen k něčemu novému, neznámému; z druhé strany cítíte závazky, vazby, staré obavy, nejistoty a každodenní dřinu, které vám brání ve svobodě. Projevovat se mohou spory ve vztazích, které vyžadují pořádek, disciplínu, odpovědnost a vytrvalost.

 

Rok 2005, 7

Oplýváte fantazií, optimismem, ušlechtilostí, přívětivostí, nesobeckosti schopností ovlivňovat veřejné mínění a přizpůsobovat se společenským normám, ale současné je nepozorovaně ovlivňovat. Máte vhled a umíte prohlédnout daný stav, což vám napomáhá vyhýbat se bez problémů nepříjemnostem. Jste otevřený značným změnám. Negativně můžete inklinovat k nepraktičnosti, ale jen proto, že máte hluboká práni udělat svět lepším, než ve skutečnosti je. Pozor na nestálost, pocity zklamání, rezignace, pseudomysticismus, pomstychtivost, zmatky ve vztazích, nedůvěřivost, bezdůvodné úzkosti. Bude třeba naučit se otevřeně definovat a formulovat konflikty a tím je zlikvidovat.

 

Rok 2006, 8

Charakterizuje vás vytrvalost, ctižádost, podnikavost, rozvaha, metodičnost, síla vůle, pečlivost, uvážlivost, tvůrci talent, inspirace, optimismus, tolerance, schopnost tvrdě pracovat a chopit se příležitostí, které ostatní přecházejí bez povšimnutí. Jste schopen zasadit se za vážné společenské zájmy a obětovat za ně i svá vlastní práva. Negativně můžete prožívat falešný optimismus, nedorozumění ve vztazích, nevybírat si ty správné lidi pro spolupráci, být příliš naivní a v rozporu se stávajícím řádem, setrvávat v nerozhodnosti přiklonit se k nějakému činu a cítit se nepochopený.

 

Rok 2007,9

Jste-li narozen v tomto roce, je posílena vaše silná vůle, uvážlivost, neúnavnost v dosahování cílů, hluboké pochopení života a vesmíru, umění chápat zákony jemné energie a vědomě Či nevědomě je využívat, schopnost ovlivňovat mínění druhých, podporovat příznivé společenské snahy a uskutečnit rychlé změny. Pozor na impulzivní nadšení, nedočkavost, přehnanou expanzi vedoucí k pádu, neschopnost tolerance a přizpůsobení se společenským normám, problémy s autoritami, sklon padat do nástrah jiných a z toho plynoucí zklamání a duševní nevyrovnanost. Tradice můžete vnímat jako něco škodlivého a upřednostňujete pouze vše nové.

 

Rok 2008, 10/1

Energie tohoto roku poukazuje na váš idealismus a intuici. Dokážete se chopit příležitosti a být v pravou chvíli na pravém místě. Máte potřebu duchovního vývoje a talent prohlédnout panující poměry, které díky své energii a síle vůle umíte využít nejen ku prospěchu svému, ale i druhých. Velmi obratně ovládáte naděje a obavy svého okolí. Negativně můžete prožívat zmatek, pokud se vám nepodaří jít správnou cestou v životě, či pociťovat tlaky mezi tím, co chcete vy a co ostatní. Přesnost, trpělivost, stabilita a bezpečí nepatří k vašim kladům, spíše inklinujete k nedůslednosti. Horujete pro svobodu, ale méně jí však uznáváte u druhých. Pozor na změny nálad, podrážděnost, návaly zlosti, diktátorské jednání, nedostatek diplomacie a skromnosti.

 

Rok 2009, 11/2

Oplýváte optimismem, vírou v ideály, láskou k lidem a schopností intuitivně vycítit panující poměry a náhlé zvraty veřejného mínění, které dokážete využít ke svému prospěchu a prospěchu celku. Pomocí překvapivých a efektních metod vzbuzujete zájem okolí. Potřebujete v něco věřit, aby váš život měl smysl. Ideje jsou pro vás důležité, ale je dobré mít je pod kontrolou. Pozor na podvody, skandály, přílišnou snivost, přehnané riskování, sklon manipulovat s druhými, vládychtivost, neúspěchy zaviněné vlastní hloupostí a nepoctivostí, chlad citů, neoblomnost, nelítostnost, kalkulativní postoje vůči druhým a tendence izolovat se od ostatních.

 

Rok 2010, 3

Tento rok poukazuje na vaši dychtivost po znalostech a zkušenostech, bystrou a originální mysl, nekonvenčnost, velkorysost, svobodomyslnost, potřebu duchovního vývoje, hlubšího poznání a proměny, mnohostrannost zájmů a radost ze života. Neberte na sebe roli spravedlnosti a buďte tolerantní vůči slabostem ostatních stejně jako vůči svým. Projevovat můžete úzkostnost, konzervativní postoje, strach ze změn, nervozitu a snahu uzavírat se do samoty. Pozor na nespoutanost, násilí, nenávist, sklon k ničení, promyšlenějšímu a vypočítavějšímu chování. Je potřeba učit se větší flexibilitě a dát průchod svým emocionálním bolestem, ale současně správně usměrňovat svou energii.